Un credit de nevoi personale este destinat satisfacerii nevoilor personale sau pentru achiziționarea de bunuri diverse, fără a fi nevoie de justificarea acestora. Un credit de nevoi personale se poate acordă în lei sau în euro.

Aplicați pentru un credit

Valoarea unui credit de nevoi personale

minim 5.000 lei, maxim 400.000 lei.

Dobânda anuală

a unui credit de nevoi personale- poate fi fixă pe toată durata creditului sau variabilă, modificarea acesteia făcându-se în funcție de indicele Euribor sau Robor. Dobânda anuală poate fi de între 6% și maxim 16,89%, și se stabilește în funcție de profilul și istoricul de creditare al fiecărui solicitant de credit.

Perioada de rambursare

a unui credit de nevoi personale – de la 6 luni la 5 ani (8 ani pentru refinanțări ale contractelor de credit semnate înainte de data de 7.07.2020) .

DAE - Dobânda anuală efectivă

a unui credit de nevoi personale- reprezintă totalitatea costurilor implicate într-un contract de credit. DAE poate fi de minim 6,85% și de maxim 18,32%, în funcție de profilul și istoricul de creditare al fiecărui solicitant de credit.

Venituri necesare la un credit de nevoi personale

salarii (inclusiv prime, bonusuri și alte venituri asimilate salariilor), venituri din activități independente, venituri din dividende, pensii, chirii, drepturi de autor, contracte de management, salarii obținute în străinatate, diurne, bonuri de masă, etc.

Comisioane și taxe bancare

în funcție de banca aleasă, pot fi comisioane de analiză a dosarului de credit de nevoi personale, comisioane de administrare a unui credit de nevoi personale, comision de rambursare anticipată de maxim 1%, doar în cazul unui credit de nevoi personale cu dobândă fixă.

Gradul de îndatorare la un credit de nevoi personale

ratele lunare aferente creditelor solicitantului trebuie să nu depăseașcă un procent din veniturile lunare. Poate fi de maxim 40%. Gradul de îndatorare se stabilește separat pentru fiecare solicitare de credit de nevoi personale. Dacă se refinanțează credite obținute înainte de 01.11.2018, gradul de îndatorare poate fi de pânî la 62% (doar pentru soldul de refinanțat + maxim 10% din suma refinanțată).

Codebitori la un credit de nevoi personale

pot aplica împreună cu solicitantul pentru a ridica șansele de obținere a creditului. Pot fi codebitori din familie – soț/soție, frați/surori, părinți, sau din afara familiei – colegi, prieteni, etc. Codebitorii trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca solicitatul creditului.

Rambursare anticipată

a unui credit de nevoi personale – poate fi parțială sau totală – este posibilă la solicitarea clientului.

Asigurări și alte costuri

Unele bănci solicită asigurare de viață și de incapacitate de muncă cesionată în favoarea băncii. De obicei sunt oferite gratuit de către bancă.

Taxa de înregistrare la Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare a garanției reale mobiliare asupra veniturilor viitoare – 87,60 lei.

Aplicați pentru un credit

Documente necesare

Actele de identitate (BI/CI) pentru solicitantul de credit de nevoi personale; soția/soțul solicitantului de credit de nevoi personale(dacă este căsătorit(ă) și doresc să aplice împreună); codebitor (dacă este cazul).

    • Certificat de căsătorie – pentru solicitantul de credit de nevoi personale (dacă este căsătorit și aplică împreună cu soția/soțul).
    • Dovada veniturilor solicitantului de credit de nevoi personale (și pentru codebitori, dacă la calculul bugetului se dorește luarea în considerare a veniturilor pe familie).

Alte condiții

  • solicitantul trebuie să fie cetățean român cu domiciliul stabil în România, cu vârsta mai mare de 21 de ani și mai mică de 72 de ani la data rambursării totale a unui credit de nevoi personale;
  • sa nu înregistreze debite sau alte obligații neachitate la scadența către bănci la data solicitării unui credit de nevoi personale;
  • să realizeze punctajul impus de sistemul de evaluare a riscului.

Creditul tău de nevoi personale în 5 pași

Profilarea clientului

Identificăm nevoia ta de creditare și îți analizăm capacitatea de finanțare!

Identificarea ofertei

Corelăm profilul tău financiar cu cele mai bune oferte de creditare existente!

Întocmirea dosarului

Colectăm documentația și depunem dosarul de credit la banca potrivită!

Asistare dosar credit

Efectuăm toate demersurile necesare pentru ca banca să te finanțeze prompt!

Obținere finanțare

Finalizăm ultimele formalități pentru ca tu să primești rapid creditul ideal ție!